تربیت کودک
نوشته شده توسط : ذهن نو

آشنایی با اصول تربیت کودک یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های والدینی است که به تازگی صاحب فرزند شده‌اند. این گروه از والدین معمولاً به دنبال آشنایی با اصول و راهکارهایی هستند تا از طریق آن‌ها بتوانند به پرورش استعدادها و توانایی‌های کودک خود کمک کنند و یا سلامت روحی و شخصیت او را تضمین نمایند. روانشناسان معتقدند که کودکان در هر دوره سنی نیازها و توانایی‌های متفاوتی دارند و تربیت آن‌ها نیز باید به صورتی باشد که تا حد ممکن به این نیازها پاسخ داده و آن‌ها را برای ورود به مرحله بعدی رشد آماده کند. به همین خاطر ما در این موضوع راجع به ابعاد مختلف تربیت کودکان صحبت خواهیم کرد. شما می‌توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر یا پاسخگویی به سوالاتی که در زمینه تربیت کودک دارید از یک مشاور کمک بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید :  

تربیت کودک | نکات شنیدنی در خصوص تربیت کودکان

تربیت کودک

نکات تربیت کودک

مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو خدمات 

 

مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.

 

مشاوره تلفنی - مشاوره تلفنی خانواده - مشاوره تلفنی ازدواج - مشاوره تلفنی خیانت - مشاوره تلفنی کودک - مشاوره تلفنی جنسی - مشاوره تلفنی ترک اعتیاد - مشاوره شغلی تلفنی - مشاوره تلفنی تحصیلی - مشاوره حضوری - مشاوره خانواده - مشاوره ازدواج - مشاوره خیانت - مشاوره کودک - مشاوره جنسی - مشاوره ترک اعتیاد - مشاوره شغلیمشاوره تحصیلی

از جمله مهمترین موضوعاتی که شما باید بر روی آن ها 

ترک تریاک - ترک متادون - ماده مخدر گل - ترک ترامادول - تربیت کودک - تست اعتیاد - ترک اعتیاد - درمان استرس - درمان اضطراب - درمان افسردگی - علائم افسردگی - روانشناسی کودک - ملاک انتخاب همسر 

 

 

 

 

به چه مسائلی در تربیت کودک باید توجه کرد؟

هر خانواده ای دارای آداب و عادات رفتاری منحصر به فردی است. و هر کودکی با نگاه کردن و سرمشق گیری از والدین و نزدیکانش رفتارهای آن ها را الگو قرار داده و به مرور زمان شناخت و عادات اعضا در کودک نیز شکل می‌گیرد. والدین جوان امروزی نسبت به پدران و مادران خود در تربیت فرزندانشان محتاطانه تر رفتار کرده و در تلاش اند تا فرزندانی با کمتری آسیب روحی و روانی پرورش دهند. در ادامه به ابعاد مختلف تربیتی که والدین باید توجه داشته باشند اشاره شده است. شما با دریافت مشاوره کودک می توانید روش ها و مهارت های خود را در این زمینه ارتقا دهید. 

سن تربیت کودک

یکی از نخستین سوالاتی که در زمینه تربیت کودک باید به آن پاسخ داد این است که تربیت از چه سنی شروع می‌شود؟ متخصصین روانشناسی کودک بازه زمانی مشخصی را برای تربیت در نظر نمی‌گیرند و معتقدند که از نخستین روزهای تولد بحث تربیت شروع خواهد شد. در واقع شما با محبت یا توجهی که در روزهای اول تولد به کودک خود دارید نخستین قدم‌ها را در تربیت کودکتان برمی‌دارید و به تدریج با بزرگتر شدن وی ابعاد بیشتر و پیچیده‌تری از تربیت نیز به آن اضافه خواهد شد. بهتر است برای آشنایی با جنبه‌های مختلف تربیت و زمان ارائه هر آموزشی به فرزند خود با یک مشاور کودک صحبت کنید. متخصصین می‌توانند اطلاعات مناسبی راجع به نیازهای هر دوره سنی و سطح توانایی‌های کودک در هر دوره در اختیارتان بگذارند. برای اطلاع از بهترین اقدامات مرتبط با سن تربیت کودک کلیک کنید.

اشتباهات تربیتی والدین

یکی دیگر از نکاتی که در تربیت کودک باید به آن توجه داشت این است که برخی رفتارها باعث آسیب دیدن شخصیت کودک شده و تأثیر مثبتی در او نخواهند داشت. به این قبیل رفتارها اشتباهات تربیتی گفته می‌شود. آشنایی با این اشتباهات اهمیت بسیاری برای والدین دارد زیرا با عمل کردن به آن‌ها به صورت ناخواسته فرزندتان را در معرض آسیب‌های روحی مثل اضطراب یا افسردگی قرار می‌دهید یا ممکن است او دچار بعضی ضعف‌های شخصیتی شود که تا سنین بزرگسالی نیز همراهش باشند. برخی از رایج‌ترین اشتباهات تربیتی شامل موارد زیر هستند. برای جلوگیری و آشنایی با سایر اشتباهات تربیتی والدین کلیک کنید.

  • تنبیه‌های فیزیکی
  • بی توجهی به رفتارهای مثبت و توانایی‌های کودک
  • توجه به نتیجه و ماحصل کارها به جای توجه به فرایند
  • مسخره کردن یا بی اهمیت دانستن ترس‌ها، خیالات یا نگرانی‌های کودک
  • بیان جملاتی مثل (دیگر دوستت ندارم)، (تو دیگر فرزند ما نیستی) و …

تربیت جنسی کودک

تربیت کودک دارای ابعاد مختلف است و والدین می‌بایست به تمامی این ابعاد توجه کافی داشته باشند. یکی از جنبه‌های تربیت که باید به آن توجه داشته باشید تربیت جنسی کودک است. روانشناسان معتقدند که همانند سایر ابعاد تربیت، تربیت جنسی کودک نیز سن یا مقطع خاصی ندارد و شما می‌بایست این موضوع را به عنوان یک فرایند و در طی سال‌های تربیت کودک مدنظر داشته باشید.

تربیت جنسی به طور کلی به معنای پاسخ‌دهی صحیح به کنجکاوی‌های جنسی کودک، آموزش حریم خصوصی به او و یاددهی اصولی است که در هر فرهنگ می‌بایست راجع به مسائل جنسی رعایت شوند. یکی از مهم‌ترین دلایل اهمیت تربیت جنسی کودک این است که با افزایش آگاهی، احتمال بروز آسیب‌هایی مثل تجاوز کاهش پیدا می‌کند و همچنین شما می‌توانید میزان دانسته‌های فرزندتان در هر دوره سنی را تحت کنترل داشته باشید. به همین خاطر بهتر است اطلاعات خود را، راجع به اصول مهم در تربیت جنسی افزایش دهید. جهت دریافت آموزه های مربوط به تربیت جنسی کودکان کلیک کنید.

آموزش مهارت‌ها به کودک

بسیاری از دشواری‌هایی که بزرگسالان با آن مواجه می‌شوند به دلیل ضعف در مهارت‌هایی است که داشتن آن‌ها می‌توانست در شرایط سخت بسیار کمک کننده باشد. به همین خاطر در سال‌های اخیر روانشناسان تاکید بسیاری بر آموزش مهارت‌های زندگی به کودکان دارند. متاسفانه برخلاف تصور بسیاری از والدین این مهارت‌ها در طول زندگی و به صورت خود به خودی برای کودک دست‌یافتنی نخواهد بود و یا درصورتیکه چنین احتمالی وجود داشته باشد کسب تجربه و مهارت در این زمینه‌ها می‌تواند هزینه‌های سنگینی را برای کودک به همراه داشته باشد. در نتیجه بهتر است از اولین سال‌های رشد کودک و در جریان تربیت با کمک گرفتن از یک مشاور، کودکتان را با مهارت‌های مختلف زندگی آشنا کنید. برخی از این مهارت‌ها شامل موارد زیر هستند.

  • توانایی (نه) گفتن
  • توانایی دوست یابی و برقراری روابط اجتماعی
  • توانایی مدیریت احساسات
  • توانایی حل مسئله و تصمیم گیری
  • توانایی مدیریت زمان
  • و…

نکات تربیتی مهم در پرورش فرزندان

اگرچه کودکان در هر دوره سنی نیازهای متفاوتی دارند و در تربیت آن‌ها باید به مسائل مختلف توجه داشته باشید اما برخی نکات اصول کلی تربیت هستند و می‌توانند به شما در همه زمان‌ها کمک کنند. مهم‌ترین اصول تربیتی را در ادامه با یکدیگر مرور خواهیم کرد.

  1. همواره به قوانین و مقرراتی که در خانه وضع کرده‌اید وفادار باشید. اگر فرزندتان احساس کند که با قشقرق درست کردن یا هر طریق دیگری می‌تواند شما را مجاب کند، کنترل رفتار وی سخت خواهد بود.
  2. هنگام تربیت کودک تنبیه را کنار بگذارید. تنبیه اطلاعات تربیتی مناسبی در اختیار فرزندتان قرار نمی‌دهد و صرفاً به او این پیام را منتقل می‌کند که نباید کاری را انجام دهد اما راجع به چرایی این مسئله یا رفتار جایگزین چیزی نمی‌گوید.
  3. رفتارهای مناسب کودک خود را پاداش دهید و آن‌ها را به خاطر هر موضوع کوچکی تشویق کنید.
  4. زمانی را برای بازی با کودک و یا هر فعالیت دیگری که برای او خوشایند است اختصاص دهید.
  5. درصورتی که همیشه انجام کارها را خودتان برعهده بگیرید باعث اختلال در رشد اعتماد به نفس کودک می‌شوید و او در بزرگسالی همواره به توانایی‌هایش با شک و تردید نگاه خواهد کرد.

سؤالات متداول

– آموزش مهارت‌های زندگی به کودک باید از چه سنی شروع شود؟

سنین پیش‌دبستانی یا اولین سال‌های دبستان زمان مناسبی برای آموزش این مهارت‌ها به کودک است.

– تربیت جنسی کودک چه اهمیتی دارد؟

درصورتی‌که شما کنجکاوی‌های جنسی کودک خود را بی‌پاسخ بگذارید یا او را تنبیه کنید آن‌ها پاسخ سوالاتشان را به شیوه دیگری پیدا خواهند کرد که ممکن است توانایی کنترل شما را کاهش دهد. علاوه بر این افزایش آگاهی‌های کودک باعث کاهش بروز آسیب‌های مثل تجاوز خواهد شد.

– کمک گرفتن از مشاورین در تربیت کودک چه اهمیتی دارد؟

متخصصین روانشناسی کودک می‌توانند اطلاعات مفیدی را در زمینه نیازهای رشدی کودک شما در هر مرحله و نحوه برخورد شما با آن‌ها در اختیارتان بگذرانند. متخصصین حاضر در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو با تجربه چندین ساله ای که در ارتباط با کودکان دارند می توانند به شما در خصوص مشکلات مرتبط با فرزندان‌تان راهنمایی‌های لازم را ارائه دهند.

منبع : تربیت کودک





:: برچسب‌ها: تربیت کودک ,
:: بازدید از این مطلب : 527
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 3 مهر 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: